Viaggio in Islanda

Citaat

'Ik denk dat je het wonder van de kosmos beter kunt waarderen als je er meer van begrijpt. In die zin wordt volgens mij het gevoel van verwondering dat we ervaren als we 's nachts naar de sterrenhemel kijken in hoge mate verrijkt door onze kennis van wat sterren zijn.'

Edward Witten
Home
Galeriet.be - Voorpagina
Home PDF Afdrukken E-mailadres

rietgroven

Riet Groven

0473/ 26 95 67

Hasselt, 3500

Dokter Nolenslaan 14 

 

 

coaching en begeleiding persoonlijke groei

gesprekstherapie en zingeving

relatietherapie

non-verbale therapie

 

Meer informatie: klik hierboven de link 'Creatieve Therapie'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder + routeplanner ...
 
Wil je graag; PDF Afdrukken E-mailadres

- een betere communicatie en meer begrip in je relatie?

- coaching bij emotionele problemen; zoals stress, angst?

- leren omgaan met je emoties, verwerken van het verleden?

- bewuster en krachtiger in het leven staan?

 

Ieder persoon is uniek en ieder heeft een individueel leerproces.

 

Bel voor meer informatie of maak een afspraak:

0473/26.95.67

Tarieven;

Gevoelontwikkeling; Script-as-methode (S.A.M.): 30 euro per uur

Begeleiding persoonlijke groei: 50 euro per uur.

         - DNA-code/ DNA-rapport (vraag meer info bij een kennismakingsgesprek)

Non-verbale therapie / creatief atelier; 30 euro/uur
        

GROEI-GROEP; innerlijke & persoonlijke groei; info Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. (met vermelding van je naam en telefoonnummer of tel/sms 0473/26.95.67) bijdrage 10 euro/avond van 19.30 tot 22 u.

 

*Non-verbale beeldende creatieve expressie / Creatief atelier individueel (inclusief materialen)

Na het kennismakingsgesprek (intake) wordt er gezocht naar passende hulpmiddelen die geschikt zijn voor de doelstelling/de hulpvraag van de cliënt.

Non-verbale creatieve wordt gebruikt om aandacht te geven aan het innerlijke; de cliënt zal zijn onbewuste gevoelswereld op een non-verbale creatieve manier naar buiten brengen en verwerken. Mogelijke andere doelstellingen voor creatieve therapie zijn b.v. Het hanteren van emoties en het verwerken van trauma's, conflicten, enz.

De Creatieve non-verbale therapie voor volwassenen én/of kinderen verloopt bij aanvang in verschillende fases. Er wordt begonnen met een gesprek of een non-verbale verkenning met het medium (o.a. materialen, tecnieken) of een combinatie van beide, waarbij de cliënt kennismaakt met verschillende tools, die hij/zij reeds kan uittesten tijdens enkele eenvoudige oefeningen. Tijdens deze fase wordt dus gezocht naar het voor die bepaalde cliënt meest geschikte methode. b.v. toepassing van methodieken waarbij onbewuste gevoelens, patronen, problemen, verlangens e.d. naar boven kunnen komen. Gevoelens en blokkades kunnen worden doorvoelt, verwerkt en/of getransformeerd.

Deze methode is ook geschikt bij jonge kinderen; kennismaking met materialen d.m.v. een eenvoudige opdracht.  Door thuis-opdrachten aan het kind of de cliënt aan te bieden, leert deze de methode beter kennen. Het medium (materiaal) wordt zo een uitweg om eventuele traumatische ervaringen, opgekropte emoties en negatieve gevoelens en herinneringen te uiten en ze te verwerken. Het gebruikte materiaal krijgt hier de rol van medium: het geeft de gevoelens vorm.

Wat doe je als woorden te kort schieten om je verhaal verteld te krijgen? Via een creatieve weg kan je onverwoordbare verhaal omgezet worden in een beeld. Dan kunnen jijzelf en anderen het 'zien' en 'lezen' (verwoorden en verbeelden).

 

krijt

We maken hier dus 'geen' kunstwerken! We maken geen kunst! We laten het individueel creatief proces ontstaan; (be)leven, her-inneren, uiten en door-voelen, met of zonder (ver)woorden. Het eindproduct is geen doel op zich. Het concept van je creatieve proces vertrekt dan ook vanuit het respect voor ieders individuele therapeutische proces. De eindresultaten daarvan kunnen de kracht van een kunstwerk hebben, kunnen voldoen aan die artistieke criteria die het tot kunst verheffen, maar dat is niet de doelstelling. Creatieve, beeldende (non-verbale) therapie dient niet om kunst te maken, maar ze kan de kunst wel dienstig zijn. Een creatief therapeut ondersteunt mensen in hun individuele zoektocht.

Na een reeks sessies kunnen we het creatief proces samen met de cliënt of ouders van het kind ëvalueren, door het hele proces in kaart te brengen: nl. de veranderingen tijdens en na de oefeningen en opdrachten. Er wordt duidelijk welke evolutie of verandering tijdens de therapie heeft plaatsgehad. Doordat de cliënt of de ouder(s) van het kind, bewuster wordt van zijn/haar innerlijke kwaliteiten en werkpunten kan hij/zij hiermee zelf verder aan de slag. Creatieve therapie is zeer geschikt voor kinderen, daar zij voor gezinstherapie en gesprekstherapie meestal nog te jong zijn. Sommige kinderen of jongvolwassenen durven zich/kunnen zich verbaal moeilijker uiten. Ze kunnen in het materiaal vrij en ongeremd hun gevoelens beleven en uiten, en hun (zelf)vertrouwen vergroten en vervolgens hun gevoelens leren verwoorden.